Onbevangenheid van kinderen

//Onbevangenheid van kinderen

Onbevangenheid van kinderen

Een paar dagen geleden raakte ik in gesprek met een meisje van zo’n vier jaar oud. Ze bezocht de manege samen met haar opa en oma en was zeer nieuwsgierig naar het paard wat ik buiten aan het borstelen was. Ze stelde me allerlei vragen waarop ik rustig en geduldig antwoord gaf. Op een gegeven moment vroeg ze me “Ben jij ook een oma?”. Ik liet de vraag even tot me doordringen; dit kind zag mij kennelijk als een mogelijke oma en dat is natuurlijk ook heel goed mogelijk op mijn leeftijd. Ik had het zo alleen nog nooit bekeken en moest innerlijk toch wel even slikken, zo snel gaat de tijd dus.

Ik antwoordde het kind met “Nee, ik ben geen oma”. Waarop ze zegt “Geeft niks hoor, dan ben je vast heel wijs”.

Boek

Titel: Iedereen was er

Auteur: Toon Tellegen

ISBN: 9789045110479

Dit boek is erg leuk om kinderen uit voor te lezen. Het bestaat uit verhaaltjes die in een paar minuten te lezen zijn. Mijn ervaring is dat kinderen er over na gaan denken en er vervolgens vragen over gaan stellen, vaak pas de volgende dag.
De verhaaltjes zetten ook mij aan het denken en helpen op een leuke manier om gebeurtenissen in een ander perspectief te zien.

Door | 2017-12-13T16:22:36+00:00 27 november 2017|Blog|0 Reacties

Geef een reactie