Over

/Over
Over 2022-07-07T09:38:55+00:00

Visie

Inside Outside Coaching gunt ieder mens om te leven en te werken vanuit zijn unieke talent. Dit talent in zichzelf te ontdekken ermee aan de slag te gaan, inclusief de valkuilen en obstakels die daarbij komen kijken.

Dit proces van steeds weer naar binnen, naar jezelf kijkend, te gaan en van daaruit weer naar buiten te treden is waar Inside Outside Coaching voor staat en jou kan faciliteren.

Yvonne van den Goorbergh

Ik ben een in 1963 geboren Brabantse die vanaf 1996 naar alle tevredenheid in Amsterdam woont.

Na mijn HBO studie ben ik gaan werken in de ICT. Tijdens mijn loopbaan kwam ik er steeds meer achter dat mijn passie bij het begeleiden en coachen van mensen lag. Het verlangen om coach te worden is door het nemen van doelgerichte stappen werkelijkheid geworden, o.a. het behalen van mijn Master Coach diploma bij het Coach College De Baak. (Voorheen Europees Instituut)

Aangezien ik vanaf mijn vroege jeugd al een passie voor paarden heb, heb ik me verder gespecialiseerd in het coachen met paarden. Hierdoor heb ik mijn twee passies bij elkaar gebracht. Het is alsof alle puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen en dat voelt zo fantastisch! Dat is Inside Outside Coaching!

Certificeringen

Wat klanten over mij zeggen

Heel erg bedankt Yvonne en merrie Sunny!

Ik heb enorm genoten van de paarden coaching bij Inside Outside Coaching.
Eerst zorgde Yvonne ervoor dat ik me op mijn gemak en veilig voelde bij Sunny: aangezien dit mijn eerste ervaring met paarden was, bleek het essentieel voor mij. Tijdens de sessie ervaarde ik tegelijkertijd een sterke inspiratie door de steun van Sunny en Yvonne.
Dankzij haar expertise over paarden en paarden coaching begeleidde Yvonne de sessie op een geheel spontane manier waardoor ik dieper inzicht kreeg in mijn coachvraag.
Echt waardevol!

Stefania, november 2021

“Yvonne was zo flexibel om mij tijdens de Coronacrisis telefonisch te coachen in plaats van haar gewone manier van doen. Je kiest vooraf een van haar spreuken waarna ze met je in gesprek gaat. Wat ik bijzonder vind is dat ze scherpe vragen stelt (‘wat levert je verontwaardiging c.q. je opwinding op?’) en direct feedback geeft op wat haar opvalt. Van daaruit weet ze binnen mum van tijd dieper tot je door te dringen, ook al heeft ze je nog nooit gezien. Het effect was dat ik direct inzicht kreeg in oude patronen en begreep hoe ik dat kon veranderen. Tenslotte is ze een voorbeeld van ‘walk the talk’. Ze is zelf het levende voorbeeld van haar overtuiging. Ook daarin is ze zo inspirerend. Ik heb van het hele proces dan ook genoten.”

Saskia, maart 2020

“Het was een hele stap om te erkennen dat er na bijna veertig beroepsmatige mooie jaren motivatie en passie aan het verdwijnen zijn door allerlei ergernissen. Via via kwam ik bij Yvonne terecht. Nooit gedacht “iets” te gaan doen met paarden. Mooie dieren hoor, maar zelfs nog nooit geaaid. Ik wist niet wat ik er van moest denken.
Er was wel een geformuleerd doel en ach … verder maar zien. Het was een aangename verrassing te ervaren welke rust je overkomt in het bijzijn van zo’n majestueus dier. Je eigen waarneming en gedrag wordt gespiegeld. Momenten van volledige rust en nergens aan denken overvielen me.
Daarnaast de bijdrage van een professionele coach die op een unieke manier haar kennis en vaardigheden weet te combineren, waardoor je volledig jezelf kunt zijn tijdens de sessiegesprekken.
Als ik de coachstijl van Yvonne moet omschrijven kom ik bij de volgende woorden: rustig, intuïtief, zuiver, openhartig, zorgvuldig en geduldig.
Na de sessie een verslag om dingen beter te begrijpen en (een) geformuleerd(e)) SMART-doel(en) om verder te komen.
Een eerste gesprek is zeker aan te bevelen en je behoeft echt niet per se een groot dierenvriend te zijn om te ervaren dat tussen coach en cliënt een dier enorm verrijkend en rustgevend kan werken.”

Leendert, februari 2020

“Yvonne heeft me gecoacht voor een belangrijk sollicitatiegesprek. Met behulp van Sunny als een spiegel, begreep ze snel waar ik meer zelfrespect kon krijgen om een ​​goede indruk op de commissie te maken. De sessie met Yvonne nam niet alleen mijn twijfels weg: in een volgend gesprek, wandelend in een prachtig landschap tussen paardenweiden, werd ik geholpen de oorzaken en gevolgen van mijn aarzelingen te begrijpen. Toen het interview kwam, was ik vol zelfvertrouwen en dat heeft me zeker geholpen om de gewenste baan te krijgen. Ik ben erg dankbaar dat Yvonne zoveel tijd heeft genomen om me te begeleiden en me haar onschatbare gevoeligheid en gedachten heeft aangeboden. Dank ook aan Sunny omdat je zo’n uitstekende waarnemer bent!”

Doro, juni 2019

“De paardencoachsessie met Yvonne was heel speciaal. Deze manier van coaching beschouwde ik vooraf als een ver-van-mijn-bed-show. Maar Yvonne wist mij snel op mijn gemak te stellen en stelde vooraf goede vragen. Met het paard als hulpmiddel wist Yvonne krachtig en snel mij nieuwe inzichten te geven en mogelijkheden te laten zien dat het anders kan. Heel bijzondere ervaring die ik iedereen aanraad.”

Teun, november 2018

“Onlangs heb ik een coach sessie gehad met Yvonne. De reden was dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik had geen verwachtingen, was wel nerveus vooraf aan de sessie, wist niet wat de spiegel voor houden door het paard met mij zou doen. Yvonne is rustig, kalm en geduldig. Door uitleg van hoe paarden in het leven staan vanuit zeer lang geleden ga je het gedrag ook begrijpen. In eerste instantie lukte het me niet het paard aan mijn zijde te krijgen. Na een verdieping en me totaal weten af te sluiten door de coaching van Yvonne lukte het me wel. Het paard liep ongevraagd met mij mee wat in eerste instantie niet gebeurde. Ik was opgelucht, het paard bood mij bescherming. Het paard straalde een soort van empathisch vermogen uit, het gaf mij rust. De dagen erna voelde ik mezelf meer zelf verzekerd, en heeft Yvonne mij aangeleerd wat je met je hoofd doet en wat met je onderbuikgevoel. Ik beveel Yvonne aan omdat ik er na de sessie baat bij heb gehad, nu is het de kunst dit vast te kunnen houden.”

Cecile, september 2018

“Het werken aan je coachvraag met Yvonne, brengt je dichter bij de natuur en dichter bij jezelf. Yvonne heeft veel kennis van het werken in het bedrijfsleven en stelde daardoor de juiste vragen over mijn rol in de organisatie en mijn team. Ik was vaak positief verrast over hoe ze de natuur inzette als handvat voor het coachingtraject. Ook kwam ze soms terug op iets dat ik 6 weken eerder had gezegd. Heel fijn dat Yvonne zo goed luistert en het op de juiste moment kan inzetten! Het traject met Yvonne was erg waardevol en heeft mij veel gegeven. Mooie wandelingen, inzichten in mijzelf en verandering in perspectief.”

Joyce, juli 2018

“Afgelopen week mocht ik een bijzondere en waardevolle coach sessie hebben; paardencoaching. Na het verhelderen van de coachvraag ging ik de bak in. Yvonne heeft mij met behulp van Sunny inzicht in mijn huidige situatie gegeven. Dat deed ze op een rustige, geduldige wijze maar ook met doortastende aanwijzingen en goede vragen. De sessie sloten we af met een evaluatie waar haar betrokkenheid goed voelbaar was.”

Dagmar, december 2017

“Ik heb met veel plezier het coachingstraject met paarden gedaan bij Yvonne. Tijdens de intake heb ik kunnen aangeven waar ik aan wil werken. Tijdens de drie sessies heb ik samen met de paarden, door middel van oefeningen, kunnen werken aan mijn leerpunten. Het werken met paarden was erg rustgevend. Doordat ik in een omgeving was waar ik in het dagelijks leven niet snel kom, merkte ik aan mezelf dat ik makkelijker kon focussen en mijn dagelijkse werk even volledig kon los laten. Ik denk dat het loslaten van je dagelijks werk essentieel is om aan je leerpunten te werken. Doordat we elke sessie ontspannen begonnen door even voor te bespreken hoe het gaat en aan het einde weer even zaten om na te bespreken, voelde de sessies ontspannen en goed aan. Na het volgen van deze sessies heb ik een aantal zaken inzichtelijk voor mezelf en weet ik op welke manier ik hiermee verder kan. Dit heeft enorm bijgedragen aan mijn professionaliteit.”

Anja, april 2017

“Ik heb een individuele coaching aangeboden gekregen, omdat de groepssessie niet door ging. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten van zo’n sessie maar ik heb er ontzettend veel van geleerd. Yvonne heeft een rustige aanpak, luisterend oor en blijft doorvragen waardoor ik constant over mezelf moest gaan nadenken over bepaalde situaties (hoe ik me voel en/of wat het met me doet). Ook het werken met een paard was erg verrassend. Wat laat een paard toch duidelijk zien hoe je je op dat moment voelt. Iedere spanning en ontspanning in je lichaam wordt opgemerkt; het is een spiegel die voor je neus wordt gehouden. Voor mij was het een confronterende maar vooral leerzame ervaring.”

Daniëlle, maart 2017

“Yvonne heeft me goed geholpen als coach. Ze heeft een rustige aanpak en biedt veel ruimte voor je eigen coachvragen. Heel prettig om met haar te werken.”

Jeroen, december 2016

“I have seen Yvonne at work and was duly impressed. She is an excellent coach, very calm and direct, with a lot of patience. She brought out the problem I was barely aware of myself. It became very clear working together with the horses. She does a great job and it is a pleasure to know her.”

Conny, december 2016

“Ik heb Yvonne ervaren als een luisterende en doorvragende coach. De sessies die ik met het paard heb gehad waren erg verrassend en bijzonder; om te zien hoe een paard datgene visualiseert wat aan de hand van het coachgesprek naar boven komt. Het geeft op een bijzondere manier inzicht en helpt om dingen aan te pakken. Yvonne stimuleert dit door concrete doelen en afspraken te maken, zodat het niet alleen bij een aantal coach-sessies blijft, maar daadwerkelijk inzicht geeft en invloed heeft op je gedragspatronen ook ná de coaching.”

Peet, april 2016

“Yvonne is a very inspiring and peaceful person and coach. I really didn’t know what to expect of the coaching session and I was quite surprised about the impact it had on me. As I am familiar with horses I thought that this would not influence me, well it did!”

Han, februari 2016

“Yvonne’s obvious love and experience working alongside horses reassured me that I was in safe hands. Once inside the ‘ring’ Yvonne’s gentle and inquiring approach helped me understand that my lack of action was tied to my need to satisfy and reassure others, a revelation I found confronting, believing I had shed the ‘people pleaser’ trait years ago. Yvonne also helped me validate actions which will lead me to achieve my life’s purpose. By pointing out the horse’s mirroring of my emotions I was gifted with an unfaltering confidence that my intentions and therefore my actions will bring me to where I need to be.”

Camille, november 2015

“Yvonne is coach met een heel eigen aanpak. Ze werkt het liefst buiten waar haar coachees de ruimte ervaren om tot volle bloei te komen. Hoewel haar werkruimte niet standaard is, weet ze een veilige omgeving te creëren waarin haar coachee centraal staat.”

Astrid, september 2015

Bel mij terug

Laat uw contactgegevens hier achter en ik zal u terugbellen.