Vertrouwen en verbinding: zo simpel kan het zijn

//Vertrouwen en verbinding: zo simpel kan het zijn

Vertrouwen en verbinding: zo simpel kan het zijn

Paarden en Agile

Het team dat ik vandaag begeleid, staat afwachtend in de bak van de manege. Nieuwsgierig. Een tikkeltje gespannen. De groep bestaat uit een mix van oudere en jongere medewerkers van een grote instelling. De medewerkers zijn nog relatief nieuw voor elkaar: het gevolg van een grote interne reorganisatie.

Effectiviteit vergroten

Het doel van de sessie is om elkaar beter te leren kennen, en zo de effectiviteit van het team te vergroten. Nu wrikt het soms tussen de oudere, ervaren medewerkers en de frisse kijk en inbreng van de jongere medewerkers. Men durft nog niet open te zijn.

De paarden lopen op hun gemak door de bak, en ik zie alle medewerkers al heel snel ontspannen. Ik zie nieuwsgierigheid, trots en verwondering op hun gezichten verschijnen. Scepsis die er nog was, verandert langzaam in enthousiasme.

Elkaar verder helpen

Door de verschillende opdrachten tijdens de sessie samen uit te voeren, zien de teamleden in dat ze niet alles alleen hoeven doen. Ze ervaren dat het okay is om hulp te vragen. Sterker nog: dat iedereen daarbij gebaat is.

De medewerkers ontdekken ook hun eigen talenten, en dat het fijn is om een ander daarmee verder te kunnen helpen. Een kwaliteit die voor de een namelijk heel vanzelfsprekend is, kan voor een collega immers een behoorlijke uitdaging zijn. Door van iedereen de unieke talenten en kracht te benoemen en optimaal in te zetten, ging het team al tijdens de sessie veel beter functioneren.

Meer vertrouwen en verbinding

Na de sessie zijn alle medewerkers heel enthousiast. De nieuwe openheid binnen het team heeft direct een grote impact. De medewerkers hebben meer zelfkennis en zelfvertrouwen. Ze durven nu aan te geven waar ze wel en niet goed in zijn. Er is ook meer onderling vertrouwen en daarmee meer verbinding.

En nog belangrijker: ze weten bij welke collega ze terecht kunnen om hulp te vragen en doen dat ook daadwerkelijk. De effectiviteit van het team ging dan ook met sprongen omhoog. Zo simpel kan het zijn!

Meer weten over wat Scrum/Agile coaching voor jouw team kan betekenen? Of zelf ervaren wat de kracht is van paardencoaching? Neem dan gerust contact op voor meer informatie!

Door | 2022-02-01T08:28:09+00:00 23 januari 2018|Blog|Reacties uitgeschakeld voor Vertrouwen en verbinding: zo simpel kan het zijn