Verandering ligt buiten de comfort zone

//Verandering ligt buiten de comfort zone

Verandering ligt buiten de comfort zone

Met je stem en het klikken van je tong probeer je het paard met je mee te krijgen. licht gespannen of het je gaat lukken. Het paard loopt niet mee, kauwt en likt en blijft stil staan en zwaait licht met zijn staart. Je loopt naar hem toe, licht gebogen, tegen hem pratend. Het paard zet een stapje naar achteren, komt dan weer dichter bij, maar loopt niet echt mee. Jij kijkt naar mij, een beetje hulpeloos en zegt; “mijn eigen paard liep altijd zo met me mee als ik mijn stem gebruikte of klikte met mijn vingers.”

Ik nodig je uit om het eens anders te doen, zonder verwachting te hebben van het paard. Je loopt resoluut weg van het paard met je rug naar hem toe. Het paard volgt je onmiddellijk, de hele ring door. Je slalomt door de ring en het paard blijft je volgen door alle bochten op slechts 20 cm afstand, als een onzichtbaar touwtje aan jou verbonden. Je kijkt blij en zegt; “ik kan veel meer dan ik zelf vaak denk. Ik ga oefenen met dingen anders te doen dan ik gewend ben, kom maar op met die oefeningen, al vind ik het nog zo spannend om te doen.”

Boek

Titel: Leef, 8 opwekkende aanwijzingen
Auteur: Jan de Dreu

ISBN: 9077416013

Leef biedt originele en beproefde ingrediënten om je te laten leiden en verrassen door jouw antwoorden op jouw levensvragen. De kennis die in deze acht opwekkende aanwijzingen wordt aangereikt, heeft betrekking op diverse aspecten van ons dagelijks leven. Aan bod komen onder andere:

– Wat betekent echte verandering?
– Wat is de waarde van pijn en ongemak?
– Hoe spoor ik mijn talent op?
– Hoe zet ik mijn hartenwens(en) in werking
Jan de Dreu moedigt je aan je eigen levensloop actief en creatief ter hand te nemen. Door zijn heldere stijl en voorbeelden is hij in staat complexe zaken eenvoudig en toegankelijk te maken. Zijn oog voor praktische toepassingen geeft concrete aanwijzingen om in jouw dagelijkse levenspraktijk direct met deze kennis aan de slag te gaan. Resultaat is een boek dat jou kan helpen in wie je bedoeld bent te zijn. Leef!

Door | 2022-02-01T08:28:19+00:00 27 november 2017|Blog|1 Reactie

Eén reactie

  1. Irma 6 december 2017 om 20:17

    Mooie blog. Helpt mij om steeds weer een kleine stap uit mijn comfortzone te zetten. En daar ook trots op te zijn.

Reacties zijn gesloten.