Ongewenste emoties bevatten een boodschap

//Ongewenste emoties bevatten een boodschap

Ongewenste emoties bevatten een boodschap

Je kent dat wel, van die situaties waarbij je direct een gevoel krijgt dat je liever niet zou willen krijgen. Een emotie voelt die je liever niet zou willen voelen. Die je het liefst wegstopt en waar je bij voorkeur niet met anderen over wilt praten, waarvan je hoopt dat die ander het niet in de gaten heeft, of waardoor je iets zegt of gedrag gaat vertonen waar je later spijt van hebt.

Wat nu als je er op een andere manier naar zou kunnen kijken, als de emotie die bij jou opkomt je iets te vertellen heeft. Als je bijvoorbeeld weet dat angstig zijn vertelt dat je intuïtief weet dat er gevaar dreigt, boosheid vertelt dat er een fysieke of emotionele grens bij jou is overschreden, frustratie vertelt dat de acties die je onderneemt niet doeltreffend zijn en jaloezie te maken heeft met jouw onvervulde behoefte of verlangen.

Kennis over wat je precies voor emotie voelt in een bepaalde situatie en weten wat die emotie je te vertellen heeft geeft inzicht in wat er op dat moment met je gebeurt. Met die wetenschap is het mogelijk om andere keuzes te maken, om aan de slag te gaan met wat die boodschap is.

Boek

Titel: De Ontknooping: Creatiespriraal deel 2

Auteur: Marinus Knoope

ISBN: 9789080467743

In dit boek beschrijft Marinus Knoope maar liefst 252 ongewenste emoties, gestructureerd binnen de door hem ontdekte creatiespiraal, een praktische en herkenbare beschrijving van de natuurlijke weg waarlangs de mens zijn eigen wensen realiseert.

Je kan het boek in volgorde van de creatiespiraal lezen of simpelweg in de alfabetische lijst de emotie opzoeken waar jij op dit moment het meeste last van hebt. Deze emotie vraagt om aandacht en het boek geeft je hiervoor een (vaak heftig) inzicht. Dat inzicht maakt de weg vrij om je verder te ontwikkelen; het opruimen van een andere ongewenste emotie of het realiseren van een lang gekoesterde wens of niet vervulde behoefte.

Door | 2017-12-13T16:22:10+00:00 27 november 2017|Blog|0 Reacties

Geef een reactie