Kwetsbaarheid vereist veiligheid

//Kwetsbaarheid vereist veiligheid

Kwetsbaarheid vereist veiligheid

Steeds vaker wordt van ons verlangd om ons kwetsbaar op te stellen in onze werkomgeving. Je kwetsbaar opstellen verhoogt de kans om je daadwerkelijk met andere mensen te kunnen verbinden. Echte verbinding verhoogt het werkplezier en de kans dat gestelde doelen ook daadwerkelijk gehaald worden.

Er is vertrouwen en veiligheid nodig om je kwetsbaar op te durven stellen. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen in de mensen om je heen. De beste manier om erachter te komen of je iemand kan vertrouwen is om iemand het vertrouwen te geven. Zo kan je met elkaar werken aan een omgeving die steeds veiliger aanvoelt voor iedereen. In een veilige omgeving durven mensen zich kwetsbaar op te stellen, er openlijk voor uit te komen dat ze niet perfect zijn en de intentie te hebben om te leren van gemaakte fouten.

Laten we eens beginnen met het elkaar geven van ons vertrouwen, juist wanneer het gaat om iets dat buiten onze comfort zone ligt. Dan volgen die veiligheid en het tonen van onze kwetsbaarheid als vanzelf.

Boek

Titel: De kracht van kwetsbaarheid
Auteur: Brené Brown

ISBN: 9789400502482

In De kracht van kwetsbaarheid beschrijft Brené Brown wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Op een heldere en open manier wordt er over kwetsbaarheid gesproken. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

Door | 2022-02-01T08:28:28+00:00 27 november 2017|Blog|2 Reacties

2 Reacties

  1. Pieter 28 november 2017 om 11:51

    Mooie blog, en inderdaad een prachtig boek!

  2. Jantje 28 november 2017 om 11:59

    Leuke blog Yvonne!

Reacties zijn gesloten.