Helende tranen

//Helende tranen

Helende tranen

Ze is onder de indruk als ze het paard ziet, de grote Arabo Fries Diara. Als ze de ring in stapt en kort contact maakt met het paard voelt ze zich echter direct veilig.

Pijn versterkt door stress

Al gauw schuurt het paard zichzelf links en recht met haar tanden op haar flanken, steeds aan de kant waar zij staat zodat ze het goed kan zien. Als ik haar vraag wat dit zou kunnen betekenen zegt ze dat ze daar al jaren pijn heeft. De pijn wordt versterkt door stress en er is niets aan te doen, ze heeft ermee leren leven.

Tranen die blijven stromen

Ze werkt met pionnen in de ring, bezig met dat het paard haar volgt, in een 8 om de pionnen heen. Diara gooit de pionnen echter om en zet er daarna twee weer recht overeind. Als wij in gesprek raken hierover staat Diara midden in de ring bij de middelste pion. Met haar hoef geeft ze vinnige tikken tegen de pion aan die rechtop blijft staan. Ik vraag haar om naar deze plek toe te gaan en te onderzoeken wat daar is. Als ze op deze plek staat komen de tranen, tranen die maar blijven stromen, ze kan niet meer stoppen met huilen. Diara komt links achter haar staan en zij weet precies wie daar is om haar te ondersteunen. Steun die ze zo lang als een gemist heeft ervaren waardoor ze alles zelf wilde oplossen. Ze was niet meer in staat om hulp aan anderen te vragen.

Schaamte, opluchting en dankbaarheid

Er is schaamte, ook opluchting en vooral dankbaarheid. Ze vertelt dat ze jarenlang niet heeft kunnen huilen, nu komt alles eruit. De spanning en pijn in haar lijf nemen af. Er is nog werk aan de winkel, dat weet ze zelf ook, het proces is begonnen. Vanmiddag neemt ze de tijd om alles te laten bezinken en te schrijven over wat ze heeft ervaren.

Helende tranen

Mensen die niet kunnen of willen huilen bouwen spanning in hun lichaam op, vaak jarenlang. Wanneer je huilt voeren tranen veel giftige stoffen uit je lichaam naar buiten. Samen met de bewegingen tijdens het huilen zorgt dit voor ontlading in je lichaam. De term “Helende Tranen” komt dus daadwerkelijk ergens vandaan.

Heb jij moeite met huilen en het laten vloeien van Helende Tranen? Voel jij spanning en pijn in je lijf waar je al lang last van hebt? Neem dan contact met me op zodat jij ook een ontmoeting kan hebben met Diara en mij, voor meer informatie of om een afspraak te maken:info@inside-outside-coaching.nl of 06-51338526.

Door | 2022-02-01T08:27:41+00:00 8 december 2019|Blog|Reacties uitgeschakeld voor Helende tranen