Coachen met paarden

/Coachen met paarden
Coachen met paarden 2018-10-17T08:30:06+00:00

Het werken met paarden maakt het gemakkelijker om een verbinding tussen ratio en gevoel tot stand te brengen en dat wordt vrijwel altijd bereikt.
Paarden zijn zeer geschikt om ons te ondersteunen bij persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling en authentiek leiderschap:

Non-verbale communicatie

Paarden zijn meesters in non-verbale communicatie en reageren bijzonder fijngevoelig op deze signalen. In het coachen met paarden krijg je zo een heel goed beeld van hoe je non-verbaal communiceert en wat de effectiviteit daarvan is.

Leiden en volgen

Paarden zijn van nature dieren die een ander paard willen volgen, zij zijn afhankelijk van de leiders in de groep. Zij zullen dan ook de leider in de groep volgen, daar voelen ze zich veilig bij. Tenzij die leider niet beschikbaar is en zij zelf de leiding moeten nemen om te kunnen overleven. Het paard geeft in de ring direct feedback op de manier waarop jij leiding geeft aan jezelf of aan de omgeving.

Werken als teams

Paarden leven bij voorkeur in een kudde, dat biedt het individuele paard de meeste kans op overleven. In het coachen met paarden vorm jij samen met het paard de kudde in de ring. Bij teams kunnen dit meer deelnemers en/of paarden zijn.

Gedrag en gevoelens

Paarden leven in het hier en nu om te kunnen overleven. Dit stelt hen in staat op ieder moment alert op de omgeving af te stemmen en te kunnen reageren. Dit maakt dat paarden waardevrij zijn en niet oordelen of veroordelen. Zo ook in het coachen met paarden; paarden voelen binnen enkele seconden aan wat jouw gemoedstoestand is. Zij spiegelen die authentieke gevoelens door te reageren met hun gedrag, ieder moment weer opnieuw. Ook wanneer voor jou deze gevoelens onbewust zijn of niet erkend worden. Veel deelnemers ervaren dit als een heel veilig gevoel.

Effectiviteit van gedrag

Paarden bieden de mogelijkheid voor jou om nieuw gedrag te oefenen en geven direct feedback op de effectiviteit van dit nieuwe gedrag. Finetunen is dan mogelijk voordat jij het nieuwe gedrag gaat oefenen buiten de sessies.

De coach fungeert als intermediair tussen jou en het paard; het gedrag dat het paard laat zien wordt door de coach teruggegeven aan jou.

Bel mij terug

Laat uw contactgegevens hier achter en ik zal u terugbellen.